Борисов: Няма разногласия за демилитаризацията на Черно море

"Няма разногласие по темата с демилитаризацията на Черно море", коментира в Бургас премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че това е труден процес и трябва да бъдат обхванати всички държави в региона, като добави, че ще иска Черно море да бъде зона на транспортни коридори, на нефт и газ и на туризъм. Той отрече да има разминаване между неговата теза и тази на военния министър.

"За да няма разминаване, взехме решение на Министерския съвет, което той отстоява във Варшава. За тази демилитаризация ли? Първо, да се намали струпването на оръжие, сиреч, когато Руската федерация докара нова подводница в Черно море, НАТО веднага казва - и ние трябва да докараме", каза Борисов.

Относно политическите теми премиерът каза, че не е разбрал председателят на БСП Корнелия Нинова да му дава ултиматум да се кандидатира за президент.

Бойко Борисов отбеляза също, че ако президентът имал повече отговорности от премиера, щял да се кандидатира за държавен глава. За евентуални рокади в кабинета той добави, че президентският вот ще е един вид и вот на доверие и след него ще се обмислят корекции. Ако управляващите партии не се представят добре на изборите, ще се върви в посока предсрочен вот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика