На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

16 наши и чужди художници рисуват “Стара Варна” на хартиено платно от 10 метра

16 художника създават акварел с дължина 10 метра пред Градската художествена галерия във Варна по време на международното триенале “Духът на акварела”.

Майсторите на четката ще сътворят къщи и архитектура от “Стара Варна”-може от една улица в нея или от различни емблематични места в морската столица. Те ще рисуват върху 100 % памучна и ръчно тъкана хартия с 10 метра дължина и 1.40 метра широчина.

Безумно скъпата ролка е подарена от фабриката във Фабриано и е направена по техника от 13 век.

Демонстрацията ще бъде в неделя между 15 и 19 часа.

Ден преди това китайският световноизвестен майстор на акварела Лю Уи ще рисува в галерията балерина от Международния балетен конкурс по натура. Моделът все още не е избран, вероятно художникът след пристигането си ще го забележи. Той идва във Варна специално за международното триенале, с преводач и изцяло на свои разноски, а където ходи по света, винаги му плаща луди пари за това, обясни организаторката на голямото артсъбитие Селма Тодорова.Тя е представител на Международното акварелно общество, в което България членува от година и половина и вече е станала светоизвестна. Много луксозен каталог, издаден за биеналето във Варна, ще я направи още по-популярна в 200 страни.

Точно 272 -ма са авторите от 51 страни по света, които участват в “Духът на акварела” с по една творба и са запълнили целия първи етаж на Х Г “Борис Георгиев” във Варна.

Изложбата не може да се разгледа за един път, нито на един дъх.Нейното официално откриване е само два часа преди старта на Балетната олимпиада в петък вечер.

Българските художници са 71. Сред родните платна има на известния бивш дипломат Иван Станчов, както и посмъртно на варненския арх. Марин Маринов. Оказа се, че почитател на акварела е и шефът на престижното балетно жури -харизматичният Владимир Василиев, наричан още Бога на танца. В изложбата има негова творба, посветена на Милано.

Световно известни майстори на акварела ще рисуват по време на представленията на Международния балетен конкурс.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.