Бойко Борисов в Бургас: Ако жена ми постави ултиматум, тя вече не е в живота ми

„Ако жена ми постави ултиматум, то тя вече не е в живота ми" - Така шеговито отговори премиерът Бойко Борисов на лидера на БСП Корнелия Нинова, която му даде срок от 48 часа да се кандидатира за президент.

„Ако президентската институция има по-важни правомощия от премиерската, бих се кандидатирал", каза Борисов и коментира, че евентуалната му кандидатура в този момент би била дезертьорство. "Няма да е честно нито към партньорите, нито към хората, които в този труден свят са ми дали доверие", каза той.

Премиерът бе в Бургас в петък, за да наблюдава международното морско учение „Бриз 2016”. По- късно той откри Пътен възел „Запад”, който ще изведе от Бургас трафика към Южното Черноморие и ще сложи край на "тапите" към южните курорти, сред които Созопол, Приморско, Царево, Лозенец. Автомобилът, шофиран от Борисов, пръв мина по новото съоръжение. Инвестицията до този момент е на стойност 23 милиона лева.

Относно президентските избори премиерът коментира, че никога не е съобразявал кандидатурите на ГЕРБ с това коя партия кого ще издига за кандидат и даде колегиален съвет всеки да гледа своята организация и да издига възможно най-добрия кандидат. „Ако Корнелия Нинова се кандидатира и спечели, първият, който ще я поздрави, ще съм аз. И ще съм спокоен, че имаме такъв президент, защото партията й стои зад нея и я държи отговорна. Винаги съм казвал, че когато партиите издигат кандидат, трябва да могат да застанат пред обществото и да кажат: „Ние гарантираме за него като държавен глава, като човек, който участва в назначаването на посланици, на съдии”, заяви още Борисов. Той каза още, че президентските избори ще бъдат като вот на доверие. Ако представянето на партиите е добро, ако решат, ще оптимизират правителството след разговори помежду си, но ако е лошо: „Правим предсрочни избори веднага и ако има преформатиране на политическото пространство – идват тези, които са заслужили”,

Министър-председателят Бойко Борисов поднесе съболезнованията си на семействата на загиналите и пострадалите в Ница. Има един леко пострадал българин при терористичния акт там. Той не е потърсил болнична помощ и се издирва, каза министър-председателят.

„Като членове на НАТО участваме в операциите, в ученията. Днес даваме пример, че в Черно море може да се провеждат такива международни учения, да направим синхрон между нашите сили, да бъдем ефективни, да модернизираме техниката. Имаме прекрасни, подготвени генерали, офицери, матроси. Но те са български момчета и момичета. Ние като политици трябва с разум на срещи с нашите колеги да задаваме въпроси, да отстояваме позиции и да вземаме с акъл решения. Армията през вековете е доказала, че не губи, губят политиците”, заяви още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика