На гости при Лео Меси, епизод II

През януари Христо Стоичков сбъдна мечтата на един аматьорски тим от Ловеч и го заведе в базата на "Барселона". Футболист №1 в света Лионел Меси лично се ръкува с всички победители от отбор "Каталунците", шампион от веригата "Каменица Фенкупа" за миналата година.

Кавалерът на "Златната топка" е партньор на най-масовото аматьорско състезание у нас, а единодушно всички отбори искат да се видят също на живо с Меси, Неймар и Луис Суарес. Така Стоичков обеща, че който спечели финалния турнир в Пловдив, може да се готви за разходка до "Ла Месия" - базата, където тренират най-добрите на Испания. Тази година във "Фенкупата" за участие са се записали над 16 000 футболисти. Много от тях вече са играли в предишни издания срещу героите на България от САЩ '94 - Стоичков, Йордан Лечков, Наско Сираков, Илиян Киряков... Едни избраха да посетят като награда Ел Класико между "Барса" и "Реал". Други път отидоха на "Маракана" за мач на националния тим на петкратния световен шампион Бразилия.

До големия финал през октомври остават още три полуфинални кръга. Стоичков вече е подготвил музея на стадион "Камп Ноу", че отново трябва да извадят първата купа на европейските шампиони на "Барса" - тази от "Уембли" 1992 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ