Три берачки на ягоди убити в катастрофа (обзор)

Българки, берачки на ягоди, загинаха при тежка катастрофа в Испания. Според испански медии в автосблъсъка са загинали три жени. Шест жени са настанени в болница, като за две от тях има опасност за живота. Наложило се една от тях да бъде транспортирана с хеликоптер до болница. Тя е в кома, а на нейна колежка са направени операции на крака и таза.

Трагедията е станала в четвъртък следобед на шосе ? 502, свързващо градовете Авила и Кордоба, близо до град Ниахара. Българките се прибирали от работа на полета и пътували с джип. По първоначална информация возилото било шофирано от българка от Мадан, която оцеляла. Според очевидци джипът „Нисан“ се включил в магистралата от черен път и тогава бил връхлетян от тежкия камион. Предполага се, че шофьорката била уморена след работа и не е успяла да прецени разстоянието до идващия с висока скорост ТИР.

Починалите жени са от Неделино и живеели в един квартал над църквата в центъра на Неделино. Съпрузите им останали в България. Общо около 80 души от града в момента са сезонни работници на ягодова плантация в Испания. Според кмета на Неделино Боян Кехайов загиналите жени са на възраст 39 и 42 години. Те оставят по две деца сираци.

„Трагедията е голяма. Жените заминаха преди около седмица да берат ягоди. Преди това се бяха прибрали за малко от Испания, за да си починат“, казаха близки на загиналите.

Заради нещастието кметът свика извънредно заседание, за да се вземе решение с какво да се подпомогнат семействата на починалите. В общината ще бъде обявен и ден на траур.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право