Огромно дърво рухна и премаза 5 коли в Пловдив

Огромно дърво рухна и премаза пет коли на ул. "Димитър Талев" в квартал "Кючук Париж" на Пловдив по време на разразилата се в петък след обяд буря, придружена с градушка, пороен дъжд и гръмотевици.

Пораженията от природната стихия са огромни, но добрата новина е, че всичко се размина без човешки жертви, а само със сериозни материални щети. За по-малко от час на дежурния телефон на Пожарната са получени над 80 сигнала за наводнени къщи, мазета, училища, болници начело с детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги" и Дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Мария Луиза". Наводнени са почти всички подлези в центъра на града, а най-сериозно е положението с този на Централна жп гара, където от тоалетните бълва вода като исландски гейзер, и до Централна поща на ул. "Гладстон".

Десетки улици и булеварди под тепетата са плавателни, като сред тях е новооткритата основно ремонтирана отсечка от бул. "Васил Априлов". Дъждоприемните шахти не успяват да поемат огромните количества вода, която вече покри и тротоарите в центъра на града. Час след края на работния им ден на пожар бяха евакуирани и 440 чистачки ръчен труд, които бяха извозени с микробуси от ромския квартал "Столипиново" до обичайните им работни места.

За отстраняване на щетите са мобилизирани и всички екипи на другото от двете най-големи общински предприятия - "Градини и паркове". Там за броени минути са получени над 20 сигнала за паднали дървета и изпочупени големи клони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини