Двойките на юлската сесия в Пловдивския университет с 3,5 пъти повече от отличните оценки

Двойките на редовната кандидатстудентска сесия в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" са над 3,5 пъти повече от отличните оценки - 381 срещу 113, а пълните шестици са 37, съобщи зам.-ректорът на най-големия вуз в града под тепетата доц. д-р Христо Крушков. На 18 от обявените 20 приемни изпита са се явили 2007 души, а от тях успешно издържалите са 1626 (81%).

С най-висок минимален бал след първо класиране - 34,02, бе приемът в специалността "Лингвистика с информационни технологии" (английски и испански език). Най-ниският минимум за прием на първо класиране - 18,00 и за двата пола, бе отчетен в специалностите "Приложна лингвистика (немски с втори чужд език)", "Начална училищна педагогика и чужд език", "Социална педагогика", "Лингвистика с маркетинг" и "Музика".

Срокът за записване на приетите на първо класиране е от 18 до 20 юли, а второто класиране ще бъде обявено на 22 юли. Изпитите за специалност "Актьорство за драматичен театър" ще се в 3 кръга на 12, 13 и 14 септември, като тези дати са се записали едва 17 кандидати.

В ПУ "Паисий Хилендарски" през тази година имаше кандидат-студент, който бе изброил рекорден брой желания - по 50 специалности, за които трябваше да бързи 4 изпита. Най-възрастният кандидат бе 65-годишна пенсионерка, която искаше да учи педагогически специалности, а най-младият бе 17-годишен, избрал софтуерни специалности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование