Задържаха двама, откраднали в Ямбол пари и вещи за над 350 000 лева

40 годишният С.С. от София и 45 годишният В.Б. от Пловдив са задържани от полицията за серия кражби, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Те отнели пари и вещи на стойност над 350 000 лева. Повдигнато им е обвинение от Районна прокуратура – Ямбол. Задържани са за 72 часа.

Двамата мъже са задържани в хода на двудневна операция, проведена от 13 до 15 юли на територията на областните дирекции на МВР в Ямбол и Бургас.

Те са издирвани за четири дръзки кражби, осъществени на територията на Ямболска област, при които отнели пари и вещи на обща стойност около 350 000 лв. Само при една от кражбите са задигнати 55 000 евро, а при друга – над 13 000 лв. Сред откритите вещи са и уникални часовници, скъпи златни накити, маркови слънчеви очила и други вещи на значителна стойност, стана ясно на пресконференция днес в ОДМВР-Ямбол, на която бяха съобщени подробности от разследването.

"Двамата мъже извършили кражбите след като взломили четири на каси, две от тях – в офиси в с.Ботево и две - в апартаменти в областния град. Само при едната от тях са задигнати златни накити на стойност около 100 000 лв.", съобщи директорът на ОДМВР – Ямбол ст. комисар Генчо Иванов.

"В хода на полицейските действия, предприети на територията на ОДМВР-Бургас, в помещението, наето от двамата мъже в бургаския жилищен комплекс „Братя Миладинови“, освен откраднатите вещи са открити инструменти за разбиване на каси, сред които отвертки, бормашини, различни ключове, съоръжения за изработване на заготовка за изработване на ключове, радиостанции, уреди за заглушаване на СОТ", поясни директорът на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Той обърна внимание на отличната подготовка на двамата задържани обвиняеми, като припомни, че само преди няколко дни, благодарение отново на отличното съдействие между полицията и прокуратурата, в Бургас бяха задържани трима мъже от София, извършили редица престъпления срещу собствеността. Към момента тримата мъже от софийския квартал „Люлин“ са с определени мерки за неотклонение „задържане под стража“.

На пресконференцията присъстваха заместник апелативният прокурор на АП - Бургас Йовита Григорова, заместник окръжният прокурор на Ямбол Димитринка Георгиева, наблюдаващият прокурор Татяна Найденова, които изтъкнаха отличното сътрудничество и екипна работа на полицията и прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право