Зодиите: Плувате ли като ютия?

Овен

В басейна

ги мразят

Във всеки басейн има по един нахалник, към когото останалите гледат възмутено. Той се затичва и скача като “бомбичка” в басейна, обливайки излезлите на сушина. Цепи напряко през коридорите като параход по Мисисипи - пляска, пръска и безогледно размахва ръце. Не го засяга, че ще ви зашлеви по главата, и дори през ум не му минава, че може би трябва да се съобрази с останалите хора. Овните не само че са сред най-калпавите плувци в зодиака, но са и най-мразените. В морето бързо се отегчават и не плуват дълго - може би защото няма кого да дразнят.

Телец

Крава да

плува? Защо не?

Кравите и биволите плуват, но Телците - само в краен случай. Ако се налага, могат да прецапат и малък вир - макар и не много стилно. Всъщност обичат да се топнат за кратко в чист и топличък басейн със синьо дъно и изрядно разделени коридори. Търсят басейни, опразнени откъм Овни, тъй като мразят да им се нарушава спокойствието. След като се топнат във водата, Телците се увиват в пухкава кърпа (за предпочитане маркова) и присядат на шезлонга, където кротичко посръбват летен коктейл или похъркват, скрити зад слънчевите си очила.

Близнаци

Гледка, която причинява инфаркти

Забелязвате ли мъж/жена/дете - изобщо някой, който на пръв поглед сякаш се дави? Но не съвсем. Хаотичните плясъци и подритвания са просто неговият неподражаем стил в плуването. Той не се гърчи в предсмъртна агония: това е представата му за бруст. В кроула е още по-оригинален. Към шеметните пръски се добавя и хъхрене от това, че от време на време наистина поглъща по малко вода и губи ориентация. Виждали ли сте Близнак да плува бътерфлай? Най-вероятно не. Малцината, които са ставали свидетели на това, отдавна лежат мъртви - от смях!

Рак

Цепи напред като торпила

Адски е странно, но статистиката потвърждава, че хората от водните знаци наистина са добри плувци. Сред състезателите на последната Олимпиада петима са в този знак. Най-известната ни плувкиня Таня Богомилова (златен медал от Сеул, 1988 г.) е родена на 30 юни. На същата дата, но 21 г. по-късно се е появил на бял свят атлетът с най-много златни медали на всички времена - Майкъл Фелпс. Типичното е, че са много бързи. Ако в басейна видите някой, който цепи напред като торпила, направете си труда да го попитате. Вероятно ще се окаже Рак.

Лъв

Като потъващия “Титаник” са

Лъвът, дори и да не може да плува, ще ви направи показно! В социалните мрежи той е човекът с най-много снимки, на които извършва всякакви водни и подводни подвизи. Нищо че току-що се е научил да плува - и то само колкото да не потъне. Той всъщност влиза в басейна, за да си покаже банския, мускулите, стегнатия корем и дупе. Или пък да пофлиртува малко със себеподобни, които киснат покрай преливника. Морето за него е до колене - предимно защото навлиза само дотам, колкото да се понамокри. Не разчитайте да ви спаси, ако се давите.

Дева

Но пък са отлично екипирани

Тук имаме победител. Това е най-некадърната в плуването зодия. Повечето от Девите плуват като ютии! Но пък винаги са добре екипирани. Това спрей против изпотяване на очилата, последна мода бански - от специална тъкан и мегахиперсупер обтекаема кройка, шапка, която никога не пропуска... бъдете сигурни, че за нищо не са забравили да се подготвят. Ако са професионални плувци, Девите са теоретично подковани. Замахът им е прецизен, стилът - безупречен. И все пак най-малко са олимпийските състезатели тъкмо от този знак - 1 от 49.

Везни

Не е ли по-културно на изложба?

Няма да видите чистичките, спретнати Везни да се плацикат в язовир, забили пръстите на краката в черната тиня. Те избягват да газят в мътни води. Не биха припарили и в бистър басейн, ако в него се плиска плебсът. Везните могат да плуват, което не означава, че плуването е любимата им дейност. На тях повече им подхожда да играят тенис, голф, поло или друг укрепващ социалните връзки спорт. Ако питате тях, защо въобще трябва да се спортува. Не е ли по-културно да посетим изложба, ресторант с 2 звезди на “Мишлен” или някое модерно заведение?

Скорпион

Най-добри са след Рибите

Ако водата в басейна не е затоплена и никой не смее да се бухне с главата надолу, фиксирайте с поглед единствения смелчага - той ще се окаже Скорпион. (Българският състезател Петър Стойчев е роден на 24 октомври.) След Рибите те са най-добрите плувци: бързи, уверени и издръжливи Всъщност могат и да си живеят в морето, стига да има кой да им носи от време на време освежителни напитки и храна. И то наистина от време на време, тъй като Скорпионите са всеизвестни мазохисти. По същата причина много от тях са и привърженици на моржуването.

Стрелец

Знакът на

давещите се

Това е знакът на давещите се. За тях ключовата дума е “неразумен”. Стрелците не спазват никакви съображения за сигурност, нито правила или ограничения. В басейн се чувстват като лъв в клетка. Единственото място за плуване, което Стрелецът признава, е безкрайната морска шир. Затова и удавниците сред тях са най-много. Може да разчитате да ви спасят от удавяне. Доказателство - българският герой Пламен Петков, българинът, който загина, за да спаси дете от удавяне в Западен Съсекс през 2013 г. е роден под този знак.

Козирог

За тази цел си има лодки

Принципно са сред плуващите като ютии, наравно със Стрелците. По-зле от тях са само Девите. Стават за треньор по плуване или ръководител движение на басейна. Обичат да указват пътя и се дразнят, когато някой не спазва правилата. В краен случай могат да плуват, но избягват. Защо ли? Много зор е! Смятат за безсмислено да се полагат толкова усилия, за да се преместиш от точка А до точка Б, при положение че за тази цел си има лодки. Предпочитат да се возят или да седнат спокойно на брега да си посръбват разхладителна напитка.

Водолей

Давят се

от инат

Шампионката на Великобритания от игрите в Лондон през 2012 Ребека Адлингтън е родена под този знак. Водолеите са неконвенционални, малко диви, не се съобразяват с правилата и може да очаквате от тях напук да се хвърлят да се давят на червен флаг, току под носа на спасителя. Когато няма мъртво вълнение или ако плуват в басейн, са добри. Издръжливи са, нямат страх от водата и рядко се паникьосват. Плувците Водолеи могат да изкарат няколко часа във водата, без да се изморят. Повече от плуването им допадат само бойните изкуства.

Риби

Няма майтап - най-добрите са!

Честно! Не е майтап - най-често олимпийските плувци се раждат под този знак. Примерно на последните игри през 2012 г. от 49-имата атлети 13 са Риби, тоест повече от една четвърт. Оказва се, че Рибите наистина са родени за водата - интуитивни, инстинктивни. Дори се чувстват там по-добре, отколкото на сушата. Морета, океани, реки и езера са тяхната стихия. Ако се давите, викайте на помощ някой роден между 19 февруари и 20 март. Но внимавайте - те са толкова услужливи и самоотвержени, че може да се удавят, докато се напъват да ви спасят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл