Ангел Кодинов пети на 500 метра едноместно кану на Евро 2016 в Пловдив

Най-голямата ни надежда за медал на европейското първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години в Пловдив Ангел Кодинов завърши на пето място във финал "А" на 500 метра едноместно кану въпреки мощната подкрепа от трибуните.

18-годишният състезател на СККК Чипилски (Пд) пресече финалната линия с резултат 1:53.824 минута, след като изостана на 1 секунда и 404 хилядни след победителя Владислав Чеботар (Русия).

Сребърният медал бе извоюван от Юрий Вандюк (Украйна), следван от поляка Виктор Глазунов и италианецът от румънски произход Николае Крачун.

Днешните финали на 500 метра бяха прекратени след 14.30 часа за 2 часа заради ураганната буря и градушката, която удари Пловдив. Състезанията продължиха с пълна сила след 16.30 часа, като до края на деня трябва да завършат всички финали на 500-метровата дистанция. Преди петъчните финали пък с едноминутно мълчание бе почетена паметта на жертвите от снощи в Ница.

В събота са полуфиналите на 1000 метра, където Ангел Кодинов ще се явява на поправителен, след като изненадващо завърши едва осми в своята серия вчера след обяд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт