Борисов: Ако жена ми постави ултиматум, тя вече не е в живота ми. Нинова: Още не е започнал, а бърза да свърши

„Ако жена ми постави ултиматум, то тя вече не е в живота ми." Така отговори премиерът Бойко Борисов на лидера на БСП Корнелия Нинова, която му даде срок от 48 часа да се кандидатира за президент.

Нинова не остана длъжна и пред „Труд“ веднага репликира в същия стил: „Още не е започнал, а бърза да свърши.“

Отвъд закачките Борисов обясни, че „ако президентската институция има по-важни правомощия от премиерската“, той би се кандидатирал за президент. Каза и че евентуалната му кандидатура в този момент би била дезертьорство. "Няма да е честно нито към партньорите, нито към хората, които в този труден свят са ми дали доверие", подчерта той.

Премиерът бе в Бургас в петък, за да наблюдава международното морско учение „Бриз 2016”. По-късно той откри пътен възел „Запад”, който ще изведе от Бургас трафика към Южното Черноморие и ще сложи край на тапите към южните курорти, сред които Созопол, Приморско, Царево, Лозенец. Автомобилът, шофиран от Борисов, пръв мина по новото съоръжение. Инвестицията до този момент е на стойност 23 милиона лева.

Относно президентските избори премиерът коментира, че никога не е съобразявал кандидатурите на ГЕРБ с това коя партия кого ще издига, и даде колегиален съвет всеки да гледа своята формация и да издига възможно най-добрите.. „Ако Корнелия Нинова се кандидатира и спечели, първият, който ще я поздрави, ще съм аз. И ще съм спокоен, че имаме такъв президент, защото партията й стои зад нея и я държи отговорна. Той каза още, че президентските избори ще бъдат като вот на доверие. Ако представянето на партиите е добро, ако решат, ще оптимизират правителството след разговори помежду си, но ако е лошо: „Правим предсрочни избори веднага и ако има преформатиране на политическото пространство - идват тези, които са заслужили.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини