Утре ще бъде облачно с валежи на запад

През нощта над западните райони ще има валежи и гръмотевици, докато на изток ще бъде предимно ясно. Това съобщиха от НИМХ към БАН пред "Фокус".

Утре над западната половина от страната въздушната маса ще остане силно неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и силен вятър. Има условия и за градушка. Дневните температури чувствително ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 27°. Над източната половина от страната вятърът ще остане от изток-югоизток, ще бъде предимно слънчево и все още горещо с максимални температури между 32° и 37°. Атмосферното налягане ще започне да се повишавано ще остане по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28 - 29°, вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 26 - 27°.

Над масивите от Западна България няма да е подходящо за туризъм! Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен южен вятър, който привечер ще отслабва и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Над масивите в източната половина от страната ще бъде предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 14°.

В неделя студеният въздух ще обхване и Източна България и температурите и там ще се понижат. На места отново ще има краткотрайни валежи, главно в планините и с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. В началото на следващата седмица ще е сравнително хладно и ветровито. Облачността над страната ще е променлива и все още на отделни места в източната половина и в планинските райони ще има краткотрайни валежи. Във вторник облачността ще е променлива, почти без валежи. Вятърът ще отслабне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето