Пиянска свада във Велинград завърши със смърт

Мъж е починал, след като е бил намушкан с нож при пиянска свада във Велинград, съобщиха от ОД МВР - Пазарджик. Извършителят на тежкото криминално престъпление е задържан.

Инцидентът се е случило около 1.30 часа в събота в близост до питейно заведение във Велинград. Възникнало спречкване и скандал между 36-годишния И.Д., 22-годишния П.В., 19-годишния И.Х. , 31-годишния К.Т., 24-годишния М.Д. и 36-годишния М.Б. от село Кръстава. Вследствие на употребата на алкохол скандалът е прераснал в сбиване. М.Б. извадил нож и е успял да нанесе наранявания на трима от опонентите си, като най-сериозно засегнат е 24-годишният М.Д. Той е транспортиран и настанен в МБАЛ-Велинград, но малко по-късно починал.

Междувременно на мястото са изпратени екипи на РУ-Велинград, които установили всички участници в свадата. Извършителя М.Б. е установен, открит е ножът, с който е извършено престъплението. За случилото се незабавно е уведомена Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Първоначално за срок от 24 часа са задържани четирима от мъжете, като срокът на задържане спрямо М.Б. е удължен от прокуратурата със 72 часа. Работата по документиране на случая продължава и към момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини