Обявиха частично бедствено положение в Клисура и 2 села край Карлово

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви в петък в 21.05 часа частично бедствено положение в град Клисура, най-голямото село у нас Розино и в Слатина вследствие на поройния дъжд в западната част на общината.

Кризисният общински щаб начело с кмета Кабаиванов, заместник-кметовете Данка Люртова и Антон Минев и секретаря Стефан Стефанов е свикан и в момента се намира в Розино, където са наводнени десетина къщи, а екип на пожарната ги отводнява.

Главният път в Розино е отворен, но продължава да се чисти, но вода тече по всички улици. Със съдействието на кмета Ангел Шаламанов фадрома и багер разчистват наслагванията по улиците. На място е един екип на РС "ПБЗН" с началник старши инспектор Чалъмов, сформират се още 2 екипа, които да се включат в отводняването на къщи и улици. Положението към момента в град Клисура е овладяно, а в село Слатина обстановката също вече е нормализирано.

Градушка с големината на яйце удари снощи Подбалкана. Пороят продължи около час в района на най-големия жп тунел у нас - Козница, а стихията наводни пътища, по подбалканския път се образува свлачище, а реки от скални маси се свлякоха на пътя между Розино и Клисура. Това затрудни шофьорите и се наложи да отбият, за да изчакат да премине стихията. В Розино пък бяха отнесени пътните настилки на дузина улици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини