Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Мъж почина след септичен шок, жена му го лекувала с крем

57-годишен мъж е починал в реанимацията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново след тежък септичен шок. Синът му пък вилнял в здравното заведение и ругал докторите.

Пациентът постъпил в четвъртък вечерта в Спешното отделение в много тежко състояние. За това разказа публично шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова.

Пациентът е приет с фурункулоза /б.а.гнойно възпаление с цирей на шията/. Съпругата му обаче 10 дни го лекувала с крем „Бочко”. „Мъжът е приет с 47 mmol кръвна захар, pH 6,9. Имал е 85,77 10/9 левкоцити, 34 g/L хемоглобин. Артериалното му налягане е било 70/40,пулсът-130/мин. Тежък септичен шок!” , обяснява подробно д-р Маринова.

Въпреки че мъжът е здравно неосигурен, веднага бил качен в ОАРИЛ, където бил поставен на апаратна вентилация и е започната терапия. Въпреки усилията на екипа болният издъхнал.

„Въпросният пациент не е доведен по-рано, защото близките му така са преценили. След като умира, синът му нарича дежурния реаниматор с определението “боклук”! До кога? До кога лекарите ще бъдат обиждани, бити, унижавани? До кога ще се търсят лекарски грешки и ще се навират в очите на обществото? До кога ще търсим правата на пациентите,а тези на лекарите няма да струват нищо? До кога ще продължава да господства мнението,че здравеопазването е безплатно? Всеки средностатистически българин е силно компетентен по повечето медицински въпроси. Всеки си позволява да квалифицира дейности и знания, които няма и не познава! Лекар е звание и призвание! Да, има и такива, които не го заслужават. Но това в никакъв случай не означава,че всички са такива. Имате ли представа колко скъпи са медицинските дейности и колко струва един пациент в реанимация?!” , избухна в социалната мрежа шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова.

Лекарката отправи призив: „Долу ръцете от моя екип!”.