81-годишен дядо уби сина си, за да се спаси от побоища и тормоз

81-годишен дядо уби собствения си син, за да се спаси от дългогодишен домашен тормоз.

Трагедията се разигра в петричкото село Мендово. Тази сутрин дядото Иван Срадков не издържал на поредния скандал и побой, грабнал брадвата и започнал да налага сина си - 48-годишния Румен. След кратко боричкане, младият мъж издъхнал от раните си. Полицията пък прибра детеубиеца.

Животът на възрастните Иван и Анета Срадкови се вгорчил преди години, когато синът им се пропил до такава степен, че изоставил работата си на бояджия и шпакловчик и започнал да взима пенсиите на родителите си, за да пие.

Последвали всекидневни скандали и нечовешки тормоз. Бабата и дядото редовно стигали до болницата с фрактури по телата, след побоищата, които Румен им нанасял.

Това се случило и снощи. За да се спаси от терора, дядо Иван решил да спи под скеле на 300 метра от къщата си. Но синът и там го намерил. Пияният мъж вдигнал скандал на баща си и му поискал пари. Старецът имал само 2 лева в себе си, които дал на агресивния си син. Румен обаче се върнал и между тях избухнал скандал.

„Към 7 часа бай Иван дойде и призна, че е убил сина си с брадвата. Не повярвах и той повтори думите си. Обадих се на полицията. Униформените го отведоха, а лекарите констатираха смъртта на Румен”, разказа за семейната драма кметът на Мендово Христо Учителски.

Родителите на алкохолика живеели в постоянен страх от детето си. През зимата отивали да живеят при дъщеря си, но лятото се връщали на село. Румен на няколко пъти лежал в психиатрията, където лекували алкохолната му зависимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини