Бойко Борисов: Няма опасност по границата ни с Турция

Премиерът Бойко Борисов даде извънредна пресконференция от Министерски съвет след срещата си с шефове на служби и посланика на Турция Сюлейман Гьокче.

Борисов съобщи, че 230 военни са пратени на границата. България има готовност да изпрати самолет, с който да прибере български граждани от Турция, предаде БНТ.

Премиерът информира, че трите гранични пункта между България и Турция са отворени. Няма индикации за бежанска вълна към България, допълни Борисов и заяви още, че българските и турските власти поддържат добра комуникация. ДАНС и ДАР са приведени в готовност.

По думите на министър-председателя се наблюдава спад в напрежението в Турция. Няма данни за пострадали български граждани, допълни той.

Борисов припомни, че четири турски кораба в момента участват в учение на НАТО, като не е регистрирано напрежение около тях.

Нашите власти комуникират с турското правителство. Имаме уверение, че границата ни няма да бъде поставена в опасност, заяви Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.