Цветан Цветанов: Българското правителство реагира много адекватно на случващото се в Турция

Българските институции реагираха много адекватно на случващото се в Турция. Държавното ръководство беше информирано от съответните институции, които са свързани със събитията в Турция. Трябва да бъдем умерени в изказванията си и да се придържаме към законно избраните управляващи. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Боровец, съобщиха от пресцентъра на партията. Той е там, за да се проведе работна среща със структурите на ГЕРБ в София-област.

"Осъществява се необходимата кореспонденция, за да бъдем спокойни, че е гарантирана стабилността и сигурността в региона и в България", каза Цветанов. По думите му, случващото се все пак е притеснително. "Има допълнителни указания, дадени от премиера Бойко Борисов. Има военни, които са готови да окажат подкрепа на служителите на Гранична полиция. В момента няма засилване на мигрантския поток по границата", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов бе категоричен, че правителството е реагирало много адекватно както на ситуацията в Турция, така и относно "Брекзит".

"Министър-председателят Бойко Борисов участва на всички лидерски срещи и там се поставят теми, които са сериозно предизвикателство пред страната ни. С наближаването на изборите ДСБ явно се придържат към подкрепата си към БСП. Това е показателно от остротата на изказванията им към българския премиер и към ГЕРБ", коментира позицията на ДСБ Цветанов.

Структурите на ГЕРБ са готови за президентските избори, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му, подготовката на партията за изборите за президент е започнала още след края на местните избори.

"Редовните ни срещи със структурите ни в страната ни дава зяряд и импулс за работата по предстоящите избори", обясни Цветан Цветанов.

"На изборите през 2015г. запазихме позициите си в София-област. От 22 общини 8 се управляват изцяло от ГЕРБ. Това е голям регион със специфичен профил", каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини