На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Търновец отгледа в градината си слънчоглед гигант

87-годишният Васил Попов от Велико Търново е отгледал слънчоглед гигант в градината си. Растението се извисява до рекордната височина от 4 м.

По думите на градинаря, тайната за такова постижение е в любовта към природата и непрестанната грижа към растенията и почвата. Попов се занимава с градинарство от 20 години. Пенсионерът признава, че така се успокоява и задълбочава връзката си с природата. Преди две години се опитал да отгледа слънчоглед, но не станал висок, тъй като го засял прекалено късно. Тази година обаче е на път да постави рекорд.

„Това се получава с добри грижи към растенията, а те са редовно поливане, подхранване с естествена тор. Поливката се прави с „шербет“, тоест с оборска тор. Всяка вечер го наквасвам с по 1-2 канчета и резултатът е налице. Не само големия ръст, но и питата е голяма. Живот и здраве, наесен ще берем слънчоглед!“ , реди Васил Попов.

Изкусният градинар обработва място с площ от 120 кв. м. и там отглежда домати, пипер, краставици и цветя. Казва, че това е райско кътче и се гордее, защото го направил сам и единствено с двете си ръце.

„Градината ми създава приятна обстановка, хубави усещания. Не мога да опиша усещането, да отидеш и да откъснеш краставицата или пък тиквичката…А на конструкцията да виси цъфнало цвете – съвсем друго е!“, споделя възрастният мъж.

Освен в България, с градинарските си способности на Васил Попов се е прочул и в страната на изгряващото слънце. Разбира, че в Япония все повече навлизат ГМО-продукти и дава семена от своя сорт екологично чист български домат на приятел, който от години живее в далечната страна. Той пък ги дал на съседа си. Пенсионерът се радва, че японецът продължава да произвежда от домати от неговите семена. Плановете на Васил Попов за озеленяване и разширяване на градината продължават. Той мечтае за алея със саксии с висящи цветя и увивни растения, и за пътека от червени плочки, които да му напомнят на червен килим в Холивуд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.