Учениците от Варна се очакват с редовния полет от Истанбул в ранни зори във вторник

Учениците от Варна, които са в турския град Трабзон, се очакват да пристигнат от Истанбул във вторник с редовния полет от Истанбул. Това каза за „Труд” шефката на РИ на МОН в морския град Венцеслава Генова.

По разписание самолетът от турския мегаполис каца във Варна в 2.25 ч след полунощ. 12-те ученици са много добре, в постоянна връзка с родителите си, а техните преподаватели - с българското посолство в Анкара и нашето консулство в Истанбул, увери Генова. В понеделник в 12.25 ч. варненската група трябва да кацне от Трабзон в Истанбул според предварително закупените билети. Първоначално замисленият резервен вариант за преход, който да заобиколи турския град заради опита за преврат и размириците, е отпаднал.

В Трабзон са 6 младежи между 16 и 18 години от Математическата гимназия и 6 девойки от Първа езикова гимназия, които представят България в международните игри „Спорт в училище”. Те се състезават по лека атлетика и гимнастика. В неделя вечерта е официалното закриване на спартакиадата. Децата са били в затворен международен спортен комплекс и взетите след опита за военен преврат веднага по-засилени мерки за сигурност са предизвикали малко безпокойство в ръководителите на групата, но това е преодоляно, обясни директорът на Математическата гимназия Павлин Петков. Варненската група е придружена и от представител на Министерството на спорта у нас.

Въпреки отвореното летище „Ататюрк” полетът в неделя призори от Истанбул за Варна беше отменен, според сайта на аеропорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини