Данъчни с униформи тръгнаха по морето

Данъчни започнаха проверки по заведенията на морето, но не инкогнито, а за пръв път - облечени със специални униформи. Те ще патрулират, заедно с полицаи и целта на тези съвместни екипи е да наблюдават търговската дейност, да следят за нелегални обекти и да съдействат на туристите при нужда. Патрулните двойки ще подпомагат също и екипите, ангажирани с дистанционното наблюдение на касовите апарати чрез компютърната система на НАП, ще сигнализират и за нелегални търговски обекти.

"Целта през тазгодишната лятна кампания е не само откриване на нарушения и налагане на санкции, а промяна в поведението на търговците по Черноморието. Независимо от новия подход, проверяващи инспектори без униформи ще продължат да правят контролни покупки и открити наблюдения в рамките на дни или седмици в обекти, определени като рискови", каза Христо Узунов, говорител на НАП-Бургас.

От началото на лятото по Южното Черноморие са извършени над 2000 проверки, като установените нарушения до момента са 703. Голям атракцион е бил глобен при последната проверка в неделя вечерта заради неиздаване на касови бележки и разлики в касовата наличност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини