„Млечни войни” на Панаира на киселото мляко в Разград

„Млечни войни”, „Да правим таратор, а не терор”, етноревю, избор на Кралица на киселото мляко са част от програмата на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти, които се провеждат от 18 до 20 юли в Разград. След откриването на тържествата, на площад „Независимост”, е предвидено представянето на иновативно кисело мляко със 7 вида бактерии. Презентацията и дегустацията на новия продукт е в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ около 12,30 часа, съобщиха организаторите от общината в Разград. Те обещават всеки гост да получи за подарък кофичка от здравословния продукт. Той е създаден след 11 години проучвания от проф. д-р Христо Мермерски и сина му д-р Йонко Мермерски.

За празниците в Разград се очакват състави от Аржентина, Мексико, САЩ, Колумбия, Чили, Бразилия и други. Те ще се включат в дефилета и концерти, както и в конкурса за кралица, който е в първата вечер от тридневната фиеста. Преди това ще се разиграят „млечни войни”, които със сигурност ще заредят публиката с много настроение, но организаторите не издават регламента им.

Във вторник в етнографския музей ще се проведе конкурса за домашно кисело мляко и традиционни ястия, в чиито състав влиза то. Вечерта ще има ревю на автентични фолклорни костюми, както и състезание по правене на таратор.

В рамките на Фестивала на народните традиции се провежда изложение на майстори на художествените занаяти от цялата страна и чужбина, детска работилница „Първи стъпки в занаята”, конкурси, дефилета, концерти на фолклорни състави от страната и чужбина и други, припомнят от община Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини