Спецсили са започнали операция по освобождаването на заложниците в Ереван

Спецсилите са започнали операция по освобождаването на заложниците в Ереван, предава РИА Новости, като се позовава на информация, разпространена в местни медии.

Към мястото се придвижват две бронетранспортни машини на армията. След преминаването им движението е било блокирано от властите. Все още не е ясно какво се случва вътре, а полицията към момента отказва да предостави допълнителни подробности.

По-рано началникът на полицията на Армения Хунан Погосян увери, че силите са готови да щурмуват нападнатата сграда. „Ако не послушат нашите призиви ще ги неутрализираме. Но засега продължаваме преговорите“, съобщи Погосян по-рано днес.

Нападателите имат едно-единствено изискване – освобождаването на Жирайр Сефилян. Според Погосян обаче е невъзможно това да бъде изпълнено.

Всички водещи партии в страната осъждат решително действията на въоръжената група, която в неделя сутрин щурмува сградата на седалището на полицията и взе заложници, съобщава кореспондент на Deutsche Welle в арменската столица Ереван.

Арменските политици единодушно са определили действията на поддръжници на Жирайр Сефилян като „чиста авантюра“.

При заложническата драма в Ереван беше убит един полицейски служител. Смята се, че загиналият е заместник-началник на отдела за патрули.

Заложници на нападателите остават заместник-началникът на полицията на Армения Вардан Егиазарян и заместник-началникът на столичната полиция Валерий Осипян.



Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят