Ангелкова очете ръст на турските туристи по българското Черноморие

“Има ръст от 10% на турски туристи по българското Черноморие.” Това каза пред журналисти на Рожен, министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите ѝ се очаква този ръст да се запази до края на годината. Министърът увери, че са предприети всички мерки да се осигури безопасността и комфорта на туристите.

Относно прибирането на българските туристи от Турция, тя поясни:

“Още вчера, със съвместни усилия, успяхме да влезем в контакти, благодарение на Асоциацията на българските туроператори и на АПТА с всички големи туроператори, които имат чартърни програми и туристически пакети в съседна Турция. Голяма част от туристите, които искаха да се върнат, още вчера бяха прибрани с единия чартър – 258 човека и три бебета вчера, към 5.30 часа кацнаха.

Някои туристи, на собствена отговорност, са решили да останат, продължат своята почивка на Егейско море, а други днес се прибират с автобусите. Непрекъснато сме в контакт и следим ситуацията. Апелираме да се спазват всички указания, които Министерството на външните работи дава.”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.