Жозе Моуриньо: Впечатлен съм от феновете на „Юнайтед“

Португалският мениджър Жозе Моуриньо записа успех в първия си мач начело на „Манчестър Юнайтед“. Воденият от него тим надви „Уигън“ с 2:0 като гост в контрола, а „червените дяволи“ бяха подкрепени от 8000 привърженици.

„Не съм виждал подобно нещо. - призна Специалния - Това е първа контрола. Аз го приемам като тренировка срещу съперник. Получихме такава подкрепа от феновете, фантастично е. Ако е така в приятелски мач, представям си как ще е във важните двубои. Ще дам всичко от себе си, за да ги зарадваме".

Моуриньо призна, че е впечатлен и от още един човек в клуба - бранителя Люк Шоу, който счупи крак в мач от Шампионската лига през есента на 2015 година.

„Когато пристигнах за пръв път на тренировъчната база, заварих Шоу да тренира. За мен беше голяма изненада, че той се подготвяше без никаква ограничения, но това се дължи на неговата отдаденост към клуба, заради която пожертва и ваканцията си. Той беше всеки ден на базата, за да тренира и да бъде готов за сезона", обясни Моу.

В същото време португалският тактик даде да се разбере, че лицето на новия защитник Ерик Бейли вижда новата звезда в отбрана. Жозе обясни и причината да завържи по-дълго време доскорошния играч на „Виляреал“ в мача с „Уигън“ в събота: „Той не може да говори английски. Комуникира единствено с френско говорящите играчи и тези, които знаят испански. Той трябва да прави стъпка по стъпка към развитието. Именно затова бях решен да му дам 65-70 минути, защото той трябва да играе повече от останалите, да почувства тима и да комуникира повече. Ще дам всичко от себе си, за да го направя по-добър и по-добър. Така, както съм сторил с много други млади футболисти през годините, както бе с Рафаел Варан, например.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят