Антонио Конте: Азар може да стане толкова добър, колкото Меси и Роналдо

Далеч по-неприятни мигове имаше Антонио Конте по време на своя дебют начело на „Челси“. Лондончани записаха изненадващо поражение от „Рапид“ (Виена) с 0:2 в Австрия.

Въпреки загубата, доскорошният италиански селекционер изрази оптимизъм за бъдещето на клуба.

„Челси“ има играчи, които могат да се превърнат в топ, топ футболисти. - анализира Конте след мача - Те все още могат да се развиват. В момента имаме фантастични играчи, които имат голям талант, но никой в света не мисли, че са на нивото на Меси, Суарес, Неймар, Кристиано Роналдо или Пол Погба. Но аз мисля, че в състава ни има футболисти, които могат да достигнат това ниво. Сигурен съм в това. Важно е играчите да го разберат. Подходът и начинът на мислене са много важни. Сърцето е важно, търпението и желанието да се развиваш също. В този случай е важно за мениджъра да вземе най-добрите играчи и да се опита да ги направи по-добри."

Конте направи и анализ на предния сезон на „сините“, който бе повече от злополучен.

„Предната кампания бе лоша за всички играчи и е невероятно, че „Челси“ финишира на 10-о място във Висшата лига. Клубът винаги се е целил в титлата и това да бъде в борбата за първото място до последно, да бъде в Шампионската лига. За нас е важно да върнем Азар в топ форма: технически, тактически, психически. Разговарях с него и съм щастлив. Радвам се, че тренирам фантастични футболисти като него и останалите в тима. За мен е важно да създадем точния дух в тима и правилната организация и душевна нагласа, за да имаме добра кампания.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят