Кметът на Варна посрещна Силви Вартан на летището

Арестуваха 40-годишен за хулигански действия и агресия срещу полицаи

Задържаха банда, изнудвала за имоти във Враца

Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Луксозните автомобили изчезнаха от Слънчев бряг

Луксозните автомобили изчезнаха от Слънчев бряг след масираните проверки на данъчни и полиция. По улиците вече няма скъпи коли като Ferrari, Bentley и Bugatti, а баровците предпочитат да идват с по-старите си возила, които най-често са мерцедеси, заяви пред „Труд“ говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров. От началото на акцията само по летните курорти данъчните са проверили стотици собствениците на луксозни автомобили и над 20 от тях са подали коригиращи декларации за доходите.

„До края на летния сезон ще направим още поне 30 000 проверки на обекти по Черноморието. Очакваме да извадим на светло над 600 млн. лв. скрит оборот“, допълни говорителят на НАП.

Преди ден звеното за „Фискален контрол“ на НАП и Гранична полиция са хванали да укриват оборот четири заведения на един собственик, намиращи се в зоната след граничен контрол на летище Сарафово. Несъответствието в касите е за около 10 000 лв., а служителите над 50 пъти питали учудено данъчните „Вие как успяхте да влезете?“, разказа още Бъчваров.

Проверка е установила, че големите атракциони в Слънчев бряг също крият обороти. На един от тях само за 3 часа са хванали 1000 лв. неотчетени приходи, а според данъчните среднодневният оборот на такъв атракцион е 10 000 лв. „Това ще наложи да поставим и атракционите под постоянно наблюдение“, категоричен е говорителят на НАП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.