Министър Ангелкова патрон на събора в летовище "Свети Константин"

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще бъде патрон на първия регионален събор на народното творчество на летовището "Свети Константин" край язовир "Батак", който ще се проведе на 30 юли (събота). Новината съобщиха организаторите на събора от Община Пещера.

Седмица преди крайния срок за подаване на заявки за участие в конкурсната програма на събора стана ясно, че на сцената в центъра на летовището ще се качат над 500 народни изпълнители от цяла Южна България. Те ще представят характерния фолклор за районите от Дупница до Свиленград, а техните изпълнения ще бъдат оценявани от професионално жури. Негов председател ще е главният художествен ръководител на ансамбъл "Смолян" Николай Балабанов, а останалите членове на журито ще са народната певеца и вокален педагог Бинка Добрева и хореографите Петър Петров и Димитър Шопов.

Организаторите са подсигурили и два автобуса за извозване на участници и гости на събора от Пещера до "Свети Константин" и обратно, като при засилен пътникопоток имат готовност да пуснат и допълнителни рейсове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини