Утре ще е слънчево и топло, на места ще превали

През следващото денонощие ще има променлива облачност, по-значителна утре над планинските и североизточните райони, където на места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, на места временно и силен, северозападен вятър. Ще е хладно, с максимални температури предимно между 23°-28°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, ще е близко до средното за юли. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 28°-30°, а на морската вода ще са между 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 10°.

Във вторник и сряда ще има променлива облачност, по-често значителна през втория ден над източните райони. Само на отделни места е възможно да превали за кратко.

Във вторник ще е все още ветровито, в сряда вятърът ще отслабне и в Западна България ще стихне.

Температурите ще са без съществена промяна, в сряда максималните ще са между 23° и 28°. В четвъртък ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, без валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето