Българка, преживяла преврата на летището в Истанбул: Изведнъж всички изчезнаха и нахъртаха привърженици на Ердоган

След близо 30 часа на летище "Ататюрк" една от българките Мариана най-после може да прегърне децата си. Тя е сред пътниците, които тази нощ пристигнаха с автобус от Истанбул в Бургас. Все още се съвзема от преживяното след опита за атентат в Турция.

Разказва, че в продължение на часове на летището не е имало никакъв персонал, нито каквато и да било информация.

„Без персонал и без никаква охрана, всички изчезнаха, скриха се някъде и нахълтаха привърженици на Ердоган, те бяха хора без оръжие и просто крещяха на турски и никой нищо не разбираше и тогава настана страшна паника започнаха да стъпкват лежащи и спящи долу на пода пътници. Беше тежка нощ”, разказва Марияна пред БТВ.

За семейството ѝ в България също нощта не е по-лека. "Беше една безсънна нощ пълна с тревоги”, казва дъщеря й Слава Стоянова. Вече чувства облекчение, след като майка й се е прибрала.

Българите, които пристигнаха с автобуси във Варна също разказват за ужаса на летището.

„Видях как майка и баща закриват децата си с възглавница и стоят отгоре - да ги опазят от куршумите”, разказва Владимир Ангелов.

След безсънната нощ с първия полет от Истанбул в София се прибра и Мария Карпентър, която пътува от щатите към Варна, но се оказва блокирана в Турция под звуците на прелитащи изтребители.

„Бяха много ниско и всичко трепери, и всичко ти се обръща от звука”, казва Карпентър. След най-дългото пътуване – всички се радват, че са на родна земя и искат да се наспят.

/БТВ/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини