Посланикът на Великобритания: Надявам се да защитим българите в кралството

"Надявам се да можем да защитим правата на българите в Обединеното кралство, надявам се и наши граждани в други европейски страни да бъдат защитени. Сега започват преговорите и няма как да кажем какво ще е положението". Това посланикът на Великобритания Ема Хопкинс пред БНТ.

Тя отбеляза и че Великобритания ще остане важна фигура на международната сцена въпреки Брекзит-а. "Преди референдума във Великобритания имаше несигурност, но сега вече се усеща вълна от оптимизъм, че ще имаме успешно бъдеще, имаме солидна основа, нашата икономика, нивата на заетост и ресурсите, с които разполагаме, ние ще останем важен играч на международната сцена. Ние напускаме ЕС, но оставаме свързани с Европа по много въпроси. Една от причините за решението на великобританския народ за изход от ЕС може да е мигрантския натиск, на който страната ни е силно подложена. Но това не беше решаващия фактор имаше и други причини, коментира още Хопкинс.

Тя отбеляза, че една от основните задачи е да се противостои на терористите. "Ислямска държава" действат иновативно, затова и коалицията трябва да подобри подходите си в борбата с терористите. Техните отровни послания през интернет трябва да бъдат пресечени. Работим с доставчиците на интернет, за да се пресекат възможностите на "Ислямска държава" да стига до най-уязвимите. С най-уязвимите се работи по специални програми и мога да твърдя, че имаме известен успех", допълни посланикът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини