Съдят кокошкар, крал алуминиеви первази от училища и забавачки в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 26-годишния Николай Т., откраднал алуминиеви первази от училище и детска градина в града под тепетата.

260 лв. е общата стойност на белите подпрозоречни первази в двете учебни заведения, откраднати с помощта на отверка. За тази кражба Николай К. може да лежи в затвора по повдигнатите му обвинения за престъпление по чл. 195 ал. 1 т.4 предл.II, предл.III, във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс, за които най-високото наказание е лишаване от свобода до 10 години.

Кокошкарят дори рискувал живота си на 20 април 2014 г., когато се покатерил по стълб за улично осветление, намиращ се близо до стената на училището, за да достигне до втория етаж, където се намирали "безценните" первази. На Николай Т. дори се наложило да се намира на ръце и се привържа за прозорците, за да не падне от втория етаж, преди с помощта на отверка да демонтира 5 алуминиеви перваза, които продал за 20 лв. на свидетел по делото срещу него. За същата сума от 20 лв. апашът продал още 8 алуминиеви перваза, които пък задигнал от прозорците на първия етаж на детска градина в Пловдив между 30 април и 5 май 2014 г.

Разпитан в хода на разследването, обвиняемият се е признал за виновен и процесът срещу него ще протече по бързата процедура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право