2500 евро/кв. в най-желания жилищен район на София В центъра има сделки за 2000 евро/кв.м.

Жълт код за сняг и поледици в осем области на страната утре

Владо Николов се завръща във „Фермата“

Жалко! Националният стадион остана празен за мача на годината

Магнитски може да е бил отровен

Четиримата пострадали при дерайлирането на влака са без опасност за живота

Алергии мъчат 40% от българите Случаите на белодробна недостатъчност зачестяват

Трети сме в ЕС по пренаселени квартири Това е основа за сериозно развитие на пазара през следващите години, смятат брокери

Двама полицаи пострадаха при катастрофа с патрулка в столицата

Армията иска оферти за нови кораби Седем държави се включват в търга

Памела Андерсън се обиди на премиер

Университетската болница в Стара Загора остана без парно

Този протест отдавна не е на майките Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста

Шофьор разби с юмрук прозореца на кола след спор за предимство

Могат ли да ме уволнят дисциплинарно от разстояние?

Отварят ведомствени забавачки в публичните институции

„Ведомствени забачки и занимални ще бъдат разкрити в обществените и административни сгради.“ Това обяви във Варна социалният министър Зорница Русинова.

„За пръв път ще дадем такава възможност за работещите в общински и държавни институции, които са предимно жени-да се чувстват по-спокойно за децата си до 11-годишна възраст“, обясни инициативата Русинова.

Това ще устройва майките, покрай които няма наблизо баба да се грижи за децата, занималните не винаги са целодневни, а и за случаите ,когато има чести ваканции. Тази инициатива,която е един от моите приоритети, е свързана с работещите семейства, на които България разчита като принос в бюджета, посочи Русинова.

Общо 2 млн. лева са отделените средства както за реализацията й, така също и за реално социално включване на хората с увреждания чрез създаване на достъпна среда в публичните сгради-по проекта „Красива България“.

Областните управи и общините ще могат да кандидатстват с проекти за 30 000 и 170 000 лева, за да направят асансьори и рампи , там където е необходимо, посочи министърът на труда и социалната политика.

Подобна мярка за ведомствени детски градини има и в ОП „Развитие на човешките ресурси“- в схемата „Добри и безопасни условия на труд“, чийто срок е изтекъл и има подадени 2400 проекта. Повече точки ще получат работодателите, които са предвидили такъв тип социални придобивки за своите работници, допълни министър Русинова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.