Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Словакия твърдо против джендъризма Ще приемем отделно законодателство за борба с насилието над жени, обеща премиерът Фицо

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Отварят ведомствени забавачки в публичните институции

“Ведомствени забачки и занимални ще бъдат разкрити в обществените и административни сгради.” Това обяви във Варна социалният министър Зорница Русинова.

“За пръв път ще дадем такава възможност за работещите в общински и държавни институции, които са предимно жени-да се чувстват по-спокойно за децата си до 11-годишна възраст”, обясни инициативата Русинова.

Това ще устройва майките, покрай които няма наблизо баба да се грижи за децата, занималните не винаги са целодневни, а и за случаите ,когато има чести ваканции. Тази инициатива,която е един от моите приоритети, е свързана с работещите семейства, на които България разчита като принос в бюджета, посочи Русинова.

Общо 2 млн. лева са отделените средства както за реализацията й, така също и за реално социално включване на хората с увреждания чрез създаване на достъпна среда в публичните сгради-по проекта “Красива България”.

Областните управи и общините ще могат да кандидатстват с проекти за 30 000 и 170 000 лева, за да направят асансьори и рампи , там където е необходимо, посочи министърът на труда и социалната политика.

Подобна мярка за ведомствени детски градини има и в ОП “Развитие на човешките ресурси”- в схемата “Добри и безопасни условия на труд”, чийто срок е изтекъл и има подадени 2400 проекта. Повече точки ще получат работодателите, които са предвидили такъв тип социални придобивки за своите работници, допълни министър Русинова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.