Бойко Борисов отдаде почит на Васил Левски по случай годишнината от рождението му

"На днешната дата преди 179 години в Карлово се ражда Васил Левски – Апостола на свободата. Огромният му принос за нашия народ, предвид изключително тежките времена, в които е живял, и неговите идеи и стремежи са достатъчна причина сами по себе си да не бъдат забравяни и да си ги припомняме днес."

Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук по случай годишнината от рождението на Левски.

"България извоюва свободата си, постигна демокрацията, станахме част от евроатлантическото семейство, но това ни прави още по-отговорни към възможностите, които се отварят пред всички, защото сега в света има и много причини за разделение. Днес, въпреки че предизвикателствата са различни, те отново са свързани със свободите, човешките права, сигурността и функционирането на обществото като система, заяви още той.

Затова отново и днес личната отговорност и реалният принос към разрешаване на проблемите са решаващи и най-ценни за благоденствието и гарантирането на мира между различните култури и народи. Българите имат своите заслуги към света през вековете в най-различни сфери, преминали са през множество трудности като народ. Със сигурност има какво още да дадем на света, което подчертава изключителната роля за нашата история на Васил Иванов Кунчев", написа още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини