Парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер

Джема Грозданова: Украйна има подкрепата на международната общност

Шофьор оцеля след зрелищна каскада

Министър Кралев показа зала „Арена Армеец“ на иранска делегация

Процедурата по българско гражданство приключва с указ на президентската институция, заяви Цветанов

Държавата с извънредни мерки заради нарасналия приток към язовирите

85 000 деца може би са умрели от глад в Йемен, според хуманитарна организация

​23-годишна италианка е отвлечена в Кения

Румъния е подготвена за председателството на Съвета на ЕС, заяви Виорика Дънчила

Рамадан Аталай към ГЕРБ: Докога ще продължавате да угаждате на националистите?

Цветан Цветанов: Валери Симеонов подава оставка, воден от националния и обществения интерес

Нинова: Оставката не решава нищо, изходът е предсрочни избори

София се включва в Седмица за намаляване на отпадъците

Ето какво подари Цвета Караячева на библиотеката на японския парламент

Прокуратурата иска ефективна присъда за шофьора, който прегази кмета на село Кочово

Министър Русинова на проверка за трудови договори в крайбрежни кръчми

Над 600 проверки са извършени по цялото Черноморие за нарушения на трудовото законодателство, съобщи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. По време на визитата си във Варна тя изненадващо се включи в проверките на Инспекцията по труда в две крайбрежни заведения.

Заедно с нея беше изпълнителната шефка на ИА „Главна инспекция на труда“ Румяна Михайлова. Двете разпитваха най-младите хора от персонала на колко са години, имат ли трудови договори, изплащат ли им навреме трудовите възнаграждания. До момента проверките по морето са установили неспазване на работното време, назначаване на 4 часа а работният ден е двойно повече, неизплащане на извънреден и нощен труд, посочи министър Русинова.

На територията на Варна в понеделник проверяваха заведенията три екипа от местната агенция и още три от Главната инспекция в София.На-масовите проверки ще бъдат от средата на юли до средата на август, когато е най-активен сезонът. От началото на годината досега „Главна инспекция на труда“е установила над 12 млн. лева забавени плащания благодарение на извършените проверки, като около 9 млн. лева са изплатените възнаграждения на служителите в резултат на тях.

Добре е работниците по-често да сигнализират за нарушения, да не остават анонимни, каза шефката на Главната инспекция Румяна Михайлова. Тя апелира към работещите по морето да съобщават докато са на работа, ако не получават навреме заплатите си, ако работят повече от договореното с тях. След сезона е много късно да реагираме и да предприемем каквито и да е било действия, предупреди Михайлова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.