Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Държавата ще финансира „Слънчевата къща“

От началото на месец юли държавата поема финансирането на дневния център за хора с увреждания „Слънчевата къща“. Това стана ясно при посещението на социалния министър Зорница Русинова в дома, който беше изцяло ремонтиран и обновен от община Варна. Досега тя поемаше годишната издръжка от 260 000 лева, а сега тези пари ще остават в местната хазна и ще бъдат пренасочени за други дейности в социалната програма.

В центъра, който е с капацитет 25 места, се предоставят дневни групови занимания и индивидуални консултации със специалисти за лица с множествени увреждания над 18 години.

В края на юли ще стартира схемата „Активно включване“, която е финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Тя е първа по рода си и ще съчетава едновременно иновативни социални услуги за хората с увреждания и възможност за подкрепена заетост“, каза Русинова. Бюджетът на схемата е 15 млн. лева, като по нея ще могат да кандидатстват неправителствени организации и общините.

”Целта ни е от една страна да укрепим капацитета на доставчиците на социални услуги чрез финансиране на обучения и подпомагане на дейността им, а от друга да се даде възможност на хората с увреждания да бъдат включени в заетост в реална работна среда“, обясни министър Русинова.

Договор за продължаване на услугата „Общностен център за деца и семейства – Варна“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ бе подписан от кмета на града Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Проектът е на стойност 658 200 лв и е с продължителност 30 месеца. Той има за цел превенция на социалното изключване и намаляване на бедността чрез предоставяне на интегрирани услуги в подкрепа на деца от 0 до 7 г. и техните семейства. Реализирани ще бъдат дейности по ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа на деца с увреждания, семейно консултиране и индивидуална и групова работа с деца и родители и др. Услугите са разделени с оглед целевите групи – за бъдещи родители и за родители и деца от до 3г. и до 7 години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.