ЦСКА: Искаме титлата и купата

Отборът на ЦСКА се прибра в София от подготвителния лагер в Австрия и веднага афишира амбиции за златен дубъл при завръщането си в професионалния футбол. "Целта пред нас са титлата и купата", прокламира спортният директор на клуба Стойчо Стоилов след кацането в столицата. Напрегнатата международна обстановка затрудни и забави пристигането на "червените" и се наложи треньорът Христо Янев да пътува отделно с по-ранен полет. В негово отсъствие пред микрофоните говори директорът Стоилов.

"Не трябва да летим много в облаците - коментира той. - Две победи и две загуби на лагера - има още доста какво да се иска от отбора. Мисля, че той има доста по-големи възможности и се надявам да продължаваме да подобряваме играта си. Ще дойде нов играч, но не се знае дали ще е португалец. Не искам да говоря на тази тема. Чакаме само още един нов. Гръбнакът ще е този състав, който беше в Австрия. ЦСКА ще играе там, където трябва - на стадион "Българска армия". Много шум се вдигна, но смятам, че всичко се разви добре за нас. Доколко сме готови за първенството, ще проличи на мача срещу "Удинезе". Очаквам да дойдат да ни подкрепят много хора, особено след силното ни представяне срещу "Интер" (б.р. - победа с 2:1 в подготвителния лагер)."

Капитанът на "червените" Борис Галчев изрази притеснение от разделението сред феновете. Той сподели, че има отдръпване на запалянковци, които подкрепят автентичния клуб. "Аз за себе си съм взел решение. Какво смятат привържениците, ще проличи на мачовете - каза Галчев. И добави: - В елита ни превъзхожда само "Лудогорец". С останалите сме на едно ниво."

Междувременно бе отложена с един ден сбирката на запалянковци и ветерани, които възнамеряват да учредят нов клуб ЦСКА и той да започне от най-ниското ниво в окръжните групи подобно на "Локомотив" (Сф).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ