Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Морето достигна Пловдив с изложба

В разгара на лятото морето ще дойде този петък в Пловдив със 17 картини на Стефано Поповски, обединени под името „Морски нюанси“, и ще остане в града под тепетата до 31 август. Откриването на изложбата бе в петък в Арт пространството на Дома на етносите край тунела под Античния театър.

Пейзажите от конкретни места, изцяло измислените пристанища и фантастичните градове, родени от въображението на художника, завладяват с цветовата палитра и импресионистичния си рисунък.

Сред магнетичната живопис се очаква да се открои и фрактал на морска тематика. Това е компютърно генерирано изображение или картина, рисувана с математически формули – умение, което през последните години извежда Стефано Поповски до призове в конкурси на най-голямата онлайн платформа за изобразително изкуство в света Deviantаrt. Във виртуалната изложбена зала художникът има над 10 000 почитатели.

На живо Стефано Поповски е излагал свои картини в престижни галерии в България и в Испания, а освен това е подреждал платна и в общи експозиции, някои от които със своя баща и доайен на пловдивските художници Иван Поповски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.