Морето достигна Пловдив с изложба

В разгара на лятото морето ще дойде този петък в Пловдив със 17 картини на Стефано Поповски, обединени под името "Морски нюанси", и ще остане в града под тепетата до 31 август. Откриването на изложбата бе в петък в Арт пространството на Дома на етносите край тунела под Античния театър.

Пейзажите от конкретни места, изцяло измислените пристанища и фантастичните градове, родени от въображението на художника, завладяват с цветовата палитра и импресионистичния си рисунък.

Сред магнетичната живопис се очаква да се открои и фрактал на морска тематика. Това е компютърно генерирано изображение или картина, рисувана с математически формули - умение, което през последните години извежда Стефано Поповски до призове в конкурси на най-голямата онлайн платформа за изобразително изкуство в света Deviantаrt. Във виртуалната изложбена зала художникът има над 10 000 почитатели.

На живо Стефано Поповски е излагал свои картини в престижни галерии в България и в Испания, а освен това е подреждал платна и в общи експозиции, някои от които със своя баща и доайен на пловдивските художници Иван Поповски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура