Домакин изгони госта си с газов пистолет

Осъдиха Радован Караджич на доживотен затвор

Бойко Борисов заминава за срещата на евролидерите в Брюксел Част от централната сграда на Европарламента ще носи името на Атанас Буров

7 години затвор за мъж, опитал за мине границата с 25 кг екстази

Кейн иска триумф в Лигата на нациите

Англия с вундеркинди

Арестуваха 35-годишен мъж, изнасилил бившата си съпруга

Росен Желязков: Има съществен интерес към концесията на Летище София

Не пускат „Асикс“ да облича „лъвовете“

Продадоха последната дъвка на Съра за почти 1 млн. лева

Освободиха кмета на Червен бряг след снемане на показания

Тайните за красота на Виктория Бекъм

Организират риболовен турнир на яз. “Палици“ в Еленския Балкан

Германските християндемократи искат ЕНП да замрази членството на партията на Орбан

Жена от Монтана даде на два транша 7200 лева, третата „вноска” от 5000 лева оцеля

Изявление на ръководството на „Техномаркет България“ АД

Във връзка с разпространено на 18.07.2016г. съобщение до медиите от страна на дружеството „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД, в което се правят недопустими внушения, увреждащи реномето на „Техномаркет България“ АД, както и опит за намеса в работата на независимия български съд, заявяваме следното:

„Техномаркет България“ АД е водеща компания в областта на търговията с бяла и черна техника в страната, с 1371 служители, която само за 2015 г. е внесла в хазната ДДС на стойност над 23 млн. лева и е платила осигуровки и ДОД за над 6 млн. лева

Същевременно, след смяната на собствеността в дружеството в началото на 2016г., бяха установени крайно порочни практики, наложени от бившите собственици на „Техномаркет“, заключаващи се най-общо в следното:

През периода 2006-2007г. е било извършено прехвърляне на магазинната мрежа на „Техномаркет“ на свързаното с него дружество „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД (крайни собственици към онзи момент, както на „Техномаркет“, така и на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД, са лицата Николай Китов, Христо Кусев и Мина Китова), без заплащане на цена, срещу поемане на фиктивни дългове. Веднага (на следващия ден) след нотариалното изповядване на сделките, с които „Техномаркет“ по документи е загубило собствеността си, са сключени дългосрочни договори за наем за същите обекти, по силата на които до настоящия момент „Техномаркет България“ АД е заплатило на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД общо над 143 млн. лв. наеми. Така от „Техномаркет“ са били източвани значителни парични средства към фирми на бившите собственици, единият от които – Николай Китов, и към момента е разследван в Италия за ощетяване на италианския бюджет.

За разваляне на описаната схема и за връщане на собствеността си, „Техномаркет България“ АД, в съответствие със законите в страната, е завело съответните дела в съда, с които е поискало да бъде обявена нищожността на прехвърлителните сделки.

Предвид горното, считаме за напълно неуместно и недопустимо, търговските спорове между две частни компании да бъдат предмет на медийна кампания, каквато в момента води миноритарният съдружник в „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД (Форум Сердика Кооператиф У.А., чрез акционера в него East Balkan Properties – дружество с неясна офшорна собственост, в лицето на представителя му г-н Майкъл Юлер), очевидно с единствената цел да повлияе на българския съд при разглеждането на споровете, както и да увреди доброто име на „Техномаркет“.

В този смисъл внушението, че „Техномаркет България“ АД се опитва да „присвои“ собствеността на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД и да ощети „чуждестранен инвеститор“, е напълно невярно и несериозно, предвид, че именно чрез „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД и техния чуждестранен партньор, „Техномаркет“ в продължителен период от време системно е бил финансово ощетяван.

Считаме, че всички твърдения, искания и доказателства по така възникналия спор, следва да бъдат отнасяни единствено пред компетентния българския съд.

Започналата преднамерена медийна кампания от страна на „чуждестранния инвеститор“ в „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД спрямо „Техномаркет България“ АД, само доказва правотата на нашата претенция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.