Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Изявление на ръководството на „Техномаркет България“ АД

Във връзка с разпространено на 18.07.2016г. съобщение до медиите от страна на дружеството „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД, в което се правят недопустими внушения, увреждащи реномето на „Техномаркет България“ АД, както и опит за намеса в работата на независимия български съд, заявяваме следното:

„Техномаркет България“ АД е водеща компания в областта на търговията с бяла и черна техника в страната, с 1371 служители, която само за 2015 г. е внесла в хазната ДДС на стойност над 23 млн. лева и е платила осигуровки и ДОД за над 6 млн. лева

Същевременно, след смяната на собствеността в дружеството в началото на 2016г., бяха установени крайно порочни практики, наложени от бившите собственици на „Техномаркет“, заключаващи се най-общо в следното:

През периода 2006-2007г. е било извършено прехвърляне на магазинната мрежа на „Техномаркет“ на свързаното с него дружество „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД (крайни собственици към онзи момент, както на „Техномаркет“, така и на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД, са лицата Николай Китов, Христо Кусев и Мина Китова), без заплащане на цена, срещу поемане на фиктивни дългове. Веднага (на следващия ден) след нотариалното изповядване на сделките, с които „Техномаркет“ по документи е загубило собствеността си, са сключени дългосрочни договори за наем за същите обекти, по силата на които до настоящия момент „Техномаркет България“ АД е заплатило на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД общо над 143 млн. лв. наеми. Така от „Техномаркет“ са били източвани значителни парични средства към фирми на бившите собственици, единият от които – Николай Китов, и към момента е разследван в Италия за ощетяване на италианския бюджет.

За разваляне на описаната схема и за връщане на собствеността си, „Техномаркет България“ АД, в съответствие със законите в страната, е завело съответните дела в съда, с които е поискало да бъде обявена нищожността на прехвърлителните сделки.

Предвид горното, считаме за напълно неуместно и недопустимо, търговските спорове между две частни компании да бъдат предмет на медийна кампания, каквато в момента води миноритарният съдружник в „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД (Форум Сердика Кооператиф У.А., чрез акционера в него East Balkan Properties – дружество с неясна офшорна собственост, в лицето на представителя му г-н Майкъл Юлер), очевидно с единствената цел да повлияе на българския съд при разглеждането на споровете, както и да увреди доброто име на „Техномаркет“.

В този смисъл внушението, че „Техномаркет България“ АД се опитва да „присвои“ собствеността на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД и да ощети „чуждестранен инвеститор“, е напълно невярно и несериозно, предвид, че именно чрез „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД и техния чуждестранен партньор, „Техномаркет“ в продължителен период от време системно е бил финансово ощетяван.

Считаме, че всички твърдения, искания и доказателства по така възникналия спор, следва да бъдат отнасяни единствено пред компетентния българския съд.

Започналата преднамерена медийна кампания от страна на „чуждестранния инвеститор“ в „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД спрямо „Техномаркет България“ АД, само доказва правотата на нашата претенция.