Чичото на Мохамед Булел: Бил е вербуван от алжирец

Според Садок Булел, чичо на атентатора от Ница, нападателят Мохамед Булел е бил вербуван от алжирец, член на клетка на "Ислямска държава " в Ница. Това е станало преди две седмици, заяви Садок в интервю за Асошиейтед прес.

"Дъщеря ми можеше да умре. Била е на 40 сантиметра от камиона. Ако беше убил дъщеря ми щях да избия цялото му семейство", обяви чичото на нападателя.

Той описва характера и семейните отношение на племенника си:

"Той беше агресивен, не идваше в джамията. Искаше да отиде във Франция. Скара се с баща си за пари,той не му помогна да вземе шофьорска книжка, така че беше принуден да се ожени за своя братовчедка, която живее във Франция. Беше бедна сватба, по-късно момичето го взе във Франция".

Мохамед не бил добър мюсюлманин, казва още Садок. "Той не се молеше, не спазваше Рамазана и ядеше свинско. Беше по-скоро изолиран. Наскоро чух , че ходел в алжирска джамия. Преди това не го правеше и не уважаваше ценностите на мюсюлманите", посочи той.

Според Садок Булел, Мохамед е бил в депресия. "Той е самотен човек в депресия, жена му го презира. "Ислямска държава" се възползва от тази възможност. Те преследват хора. Когато открият човек със слаб характер, който има нужда от съвети, те го грабват", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят