Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Проф. Иван Стоянов дари парите от награда “Карлово-2016” за разкопките на Куршум джамия

Председателят на фондация “Васил Левски” и преподавател във Великотърновския университет проф. Иван Стоянов е тазгодишният носител на награда “Карлово” за 2016 г., стана ясно в неделя вечерта по време на тържествена церемония на площад “20-ти юли”.

Кметът на Община Карлово му връчи статуетката “Златната богиня” и сума в размер на 3 минимални работни заплати, като проф. Иван Стоянов веднага дари парите за третия етап от разкопките на Куршум джамия, който предстои да започне в близко време.

Освен известния наш историк, който има редица изследвания и научни трудове, посветени на Васил Левски, номинирани за наградата на град Карлово за 2016 г. бяха фотографката Мария Сюпюрдекова, археоложката проф. Маргарита Ваклинова, художникът Димитър Бакърджиев, конструкторът на “Аполо 13” Джон Ночев (посмъртно), творческият тандем Кунка Бакалова и Момчил Николов и Народно читалище “Васил Левски – 1861 г.”.

По традиция Наградата на Карлово се връчва всяка година в навечерието на 18 юли – рождения ден на Васил Левски и Ден на Карлово. През годините нейни носители са били известни писатели, научни работници, художници, журналисти, историци и др.

Тържествата по случай 179-годишнина от рождението на Апостола на свободата започнаха в неделя вечер на площад “20-ти юли” с концерт на вокално трио “Тенори” и спектакъла “Осмото чудо” на фолклорен ансамбъл “Българе”.

Кулминацията на празненствата е тържественият митинг-заря навръх 18 юри след 21 часа на площад “Васил Левски”, когато слово за Апостола произнесе председателят на Народното събрание Цецка Цачева.