Холандия арестува десетки английски фенове след размирици в Амстердам (ВИДЕО)

Доживотен затвор за Любомир Димитров – Гребеца

Тол такса за 55% от пътищата

Нинова и Заев подписаха споразумение за партньорство

Путин се заема с жизнения стандарт на руснаците В тв обръщение президентът обяви приоритетите за 4-ия си мандат

ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Апелативният съд в Търново остави под домашен арест шефът на здравната каса в Ловеч

В Пазарджик регламентират погребенията с общинска наредба за гробищните паркове

Кметът на Пазарджик Тодор Попов внесе за обсъждане в местния парламент проект за Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на общината, каквато към момента няма утвърдена и действаща.

С наредбата ще се регламентират основните изисквания за управлението, реда и дейността на гробищните паркове, ползването и поддържането на гробните места и всички свързани с тези дейности услуги.

Кметът Тодор Попов предлага да се въведе повторно погребване в гробни места, непотърсени, необлагородени, запустели, за които никой не полага грижи и остават неплатени над 20 години. По този начин ще се ограничи непрекъснатото отчуждаване на земя за разширяване на гробищата и правените в тази връзка разходи, аргументират се от общинската управа.

Гробищният парк в Пазарджик към 30 юни 2016 г. е разпределен в 94 парцела с 21 458 гробни места върху площ от 230 дка. Статутът на гробните места ще бъде изяснен чрез регламент за управление на траурния парк и чрез ежедневно актуализиране на информационния масив. Освен това ще се регламентират реда и начина за гробоползване след изтичане на санитарния период и кои лица ще могат да благоустрояват гробните места.

Наредбата предвижда да се преустанови и преминаването на МПС-та и каруци без връзка с гробищния парк, които разбиват алеите, ползват неправомерно вода, косят трева и нарушават реда в него и още куп други детайли. Новата наредба ще бъде гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет в Пазарджик в края на юли.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.