Зелени релси от “Руски паметник” до “Македония”

През следващата година ще има зелени релси от пл. “Руски паметник” до бул. “Цар Борис III”. Ще бъде обновен и участъкът от пл. “Руски паметник” до площад “Македония”, където релсите ще са зелени, както е в кръговото при същия паметник.

Средствата идват по линия на втората фаза на европроекта “Интегриран градски транспорт”, като 107 млн. лв. от тях са безвъзмездни, а останалите местната управа отделя от бюджета си.

“С тях визията ще се промени изцяло, ще изглежда много по-добре”, коментира зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов. Той обясни, че не се очакват по-солени санкции за шофьори, които преминават през зелените релси. “Глоби и сега има. Нужно е хората да са по-съвестни и да свикнат”, каза още той.

През следващата година 13 чисто нови трамвая ще тръгнат из София върху ремонтирано релсово трасе. Планира се те да обслужват линия номер 5 по бул. “Цар Борис III”. Със 124 млн. лв. Столичната община ще купи новите железници и ще ремонтира близо 20 км релси, с които движението на мотрисите ще бъде значително по-безшумно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини