Салах вкара 20-и гол с левия крак

“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Десетки ранени и загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Винарна от Сухиндол осъди данъчните заради запор на съдове за вино за 20 000 лв.

Винарска изба “Ловико Лозари” от Сухиндол е осъдила данъчните власти от Велико Търново заради запор на два съда за вино на обща стойност около 20 000 лева.

Това става ясно от решение на Административния съд в болярския град. Според магистратите действията на служителите от НАП са незаконни,защото дружеството оперира с банкови кредити срещу залог на имущество за 6 986 329 лв. Становището на Темида е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдебният спор между винарната и Дирекция “Обжалване и данъчно осигурителна практика” започнал след като държавните бирници отказали на дружеството спиране на изпълнението на ревизионен акт от миналата година за главница от 35 656 лв и лихви от 3798 лв. Банкова институция потвърдила пред съда,че по посочена от данъчните сметка винарната имала в наличност част от сумата.За остатъка обаче бил наложен запор върху два съда за вино и бил пратен публичен изпълнител да ги продава на търг. Винефикаторите с обща вместимост 30 куб.м.били надлежно описани и било назначено лице за техен пазач.

След като централното управление на НАП отказало на дружеството от Сухиндол да вдигне запора и да спре изпълнението на процедура по събиране на пари по ревизия принудително, защото такива има по сметки , “Ловико Лозари” започнали съдебна битка. Сред представените от винарната доказателства били документи за дълготрайни активи за близо 4 млн.лв. и за готова продукция за над 3 млн.лв.

Заради тези обезпечения съдът е спрял изпълнението на ревизионния акт. Освен това НАП трябва да плати на “Ловико Лозари” и 50 лева разноски по делото.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.