Обрат: От "Юве" няма как да дадат 94 млн. за Игуаин

Голмайсторът на Серия "А" Гонсало Игуаин едва ли ще премине в "Ювентус", макар че желанието на "бианконерите" да го привлекат в състава си е факт, пише "Спортал".

Генералният мениджър на италианския шампион Джузепе Марота даде да се разбере, че не съществува вариант клубът да плати исканите от "Наполи" 94 млн. евро за аржентинския нападател. По-рано днес президентът на неаполитанци Аурелио Де Лаурентис заяви, че от "Юве" не са склонни да активират освобождаващата клауза в договора на Игуаин и Марота потвърди думите му.

"Да, не водим преговори за Игуаин. Де Лаурентис е казал, че не бихме платили освобождаващата клауза? Това е точно така. Засега темата е затворена. Няма да кажа нищо повече. А дали самият футболист е поискал да бъде продаден, попитайте шефовете на "Наполи", коментира Марота и добави, че "Ювентус" със сигурност ще намери заместник на Алваро Мората.

"Не сме преговаряли с "Ювентус" около Игуаин. Те никога не са изявявали желание да платят клаузата в договора на Гонсало, нито пък ние сме ги молили да го правят. Попитах Марота дали наистина биха извадили тези пари и той отговори отрицателно. Тази клауза е сложена с цел да защити интересите ни. Ако някой се съгласи да я плати - ОК. Но засега няма такъв клуб. Всичко останало са просто измислици на медиите. Гонсало е на почивка до 25 юли. От него не съм чувал, че иска да напусне. "Ювентус" е клуб от световна класа и постъпва умно в такива ситуации. Те знаят, че не трябва да водят битки, които са обречени да загубят", заяви от своя страна Де Лаурентис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят