Красимир Каракачанов: Опитът за преврат даде повод на Ердоган да прочиства противници

"Осуетеният опит за преврат даде повод на турския президент Реджеп Ердоган тотално да прочисти всички свои противници", каза пред БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той припомни и коментарите, включително на турски наблюдатели, че случилото се всъщност е доста лоша инсценировка на преврат. На другата сутрин Ердоган направи най-генералната чистка в турската държава за последните 2 века, подчерта Каракачанов.

По думите му се наблюдава изчистване на системата от всички неудобни и нехаресващи политиката на Ердоган.

„Ердоган не го интересува членството в ЕС. Кандидатстването му е в ЕС е възможност да пристиска Брюксел и да получава икономически и политически дивиденти. Членството му в НАТО е стратегическа позиция, от която той доста по-свободно оперира в Близкия изток”, посочи още лидерът на ВМРО.

Според него целта на Ердоган е еднолично управление.

Сърбия иска да разположи военни части по границата, за да се предпази от евентуална вълна, ако проблемите в Турция се задълбочат, отбеляза още Каракачанов.

Българската граница не е пропусклива. Охраната по границата ни е засилена, включително с допълнителни военни. Въпросът е доколко българското правителство ще има кураж да разпореди твърд отпор, ако тръгне подобна вълна, смята той.

Каракачанов беше категоричен, че ако има подобна вълна, каквато имаше миналата година през Гърция и Македония за Сърбия, българските гранични полицаи и военни трябва да имат ясна и категорична заповед – никакво пропускане на нелегално преминаване на границата, включително с използване на сила.

Не трябва да живеем със съзнанието, че ще допускаме някой да влиза незаконно на наша територия, убеден е Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини