Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

Диян Стаматов: Според новия закон за образованието VIII масов клас няма да има

„Според новия закон за образованието VIII масов клас няма да съществува”. Това каза пред БТВ зам.-министърът на образованието Диян Стаматов.

„В момента имаме завършващи ученици, които в VII клас се явяват на изпити. Едната част имат добри оценки, други имат ниска резултати. Според сегашния закон всички ученици продължават ако преминат успешно тези изпити. Тези, които имат двойки, могат да продължат в своето училище в общообразователен VIII клас и после – в професионално“, поясни още той.

„Реалността показва, че ако тези ученици бъдат отстранени, то по-нататък няма да бъдат образовани. Те могат да продължат в различен тип езикова, профилирана, но не толкова добра гимназия”, допълни Стаматов.

По повод новата точкова система за оценяване, зам.-министърът поясни, че тя ще бъде само за оценките след IV и VII клас.

„Всички искаме децата да бъдат максимално грамотни, но има такива, които не желаят да учат, не могат да учат, имат социален проблем… Нас ни задължава като общество да ги подкрепяме постоянно”, поясни още Стаматов.

По думите му новата точкова система ще гарантира, че по-малко деца ще отпадат от учебните заведения. „Не бива да неглижираме момента, че ако един ученик не е много грамотен, но все пак е в училище, той научава нещо във всеки един момент”, допълни Стаматов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.