Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

Започват конкурсите за нови директори на училища

От днес започват конкурсите за директори, които ще се провеждат тази и следващата седмица. Това заяви зам.-министърът на образованието Диян Стаматов във връзка с освобождаването на директори в пенсионна възраст и провеждането на конкурси за нови директори, предаде БТВ.

„Всички хора, които в момента са пенсионирани, не са преждевременно пенсионирани. Навършили са своята пенсионна възраст. Те го приемат по този начин, но това не означава, че трябва да достигнат 70 години и нагоре, защото имаме случаи на директори, които са на тази възраст”, каза министърът. „На тяхно място трябва да дойдат нови хора с нов начин на мислене, с нова политика на управление на образованието, което е много важно, за да настане промяна в самата образователна система”, подчерта Диян Стаматов. На конкурсите ще се явят около 500 директори за около 150 позиции. Конкурсът се състои от тест и събеседване.

„Изключително сериозен ангажимент на министерството е да направи много прозрачен и в същото време важен по Kодекса на труда начин за провеждане на конкурса”, обясни зам.-министърът. Относно ваканциите на учениците от следващата учебна година той заяви, че ще има 5 ваканции, като обясни, че продължителността на дните няма да е по-голяма, в сравнение с предходните години.

Относно предложенията 12 клас да отпадне Стаматов заяви, че е време тази полемика да спре. „След около 10 дни влиза в действие новият Закон за предучилищното и училищно образование, който казва, че 12 клас е последната година от гимназиалния етап”, коментира зам.-министър Стаматов. „Всички в законодателството и в изпълнителната власт са на мнение, че 12 клас е реална учебна година и тя трябва да бъде оползотворена максимално”, допълни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.