Софийският участък на магистрала “Тракия” е затворен за камиони

Жельо Бойчев: Гинка Върбакова ще бъде поканена отново в Народното събрание

Емил Караниколов: 131 са проблемните язовири в страната Парите за ЧЕЗ не са проверени, защото реално плащане все още няма, обясни министърът на икономиката

Магистрала “Люлин” в посока София е затворена за снегопочистване

Снегът затвори Предела за камиони Ограничено е движението и по други планински пътища

Как се различава близначка?

Шефът на „Пирогов”: Не съм съкращавал хора, скоро ще има видимо увеличение на заплатите

20-годишно момиче е пребито в Студентски град Искали да го ограбят

22 март е Световниятден на водата

135 машини обработват улиците на София със смеси срещу заледяване

Тереза Мей ще поиска от ЕС солидарност срещу Русия по случая “Сергей Скрипал”

Мирослав Ненков: Липсата на анестезиолози е системен проблем Интересът на младите расте, но много от тях заминават в чужбина

САЩ дават 250 млн. долара за борба с руското влияние

Турция оспори границите в Егейско море

Марк Зукърбърг: Направихме грешки Шефът на Фейсбук обеща конкретни мерки срещу изтичането на данни

Започват конкурсите за нови директори на училища

От днес започват конкурсите за директори, които ще се провеждат тази и следващата седмица. Това заяви зам.-министърът на образованието Диян Стаматов във връзка с освобождаването на директори в пенсионна възраст и провеждането на конкурси за нови директори, предаде БТВ.

„Всички хора, които в момента са пенсионирани, не са преждевременно пенсионирани. Навършили са своята пенсионна възраст. Те го приемат по този начин, но това не означава, че трябва да достигнат 70 години и нагоре, защото имаме случаи на директори, които са на тази възраст”, каза министърът. „На тяхно място трябва да дойдат нови хора с нов начин на мислене, с нова политика на управление на образованието, което е много важно, за да настане промяна в самата образователна система”, подчерта Диян Стаматов. На конкурсите ще се явят около 500 директори за около 150 позиции. Конкурсът се състои от тест и събеседване.

„Изключително сериозен ангажимент на министерството е да направи много прозрачен и в същото време важен по Kодекса на труда начин за провеждане на конкурса”, обясни зам.-министърът. Относно ваканциите на учениците от следващата учебна година той заяви, че ще има 5 ваканции, като обясни, че продължителността на дните няма да е по-голяма, в сравнение с предходните години.

Относно предложенията 12 клас да отпадне Стаматов заяви, че е време тази полемика да спре. „След около 10 дни влиза в действие новият Закон за предучилищното и училищно образование, който казва, че 12 клас е последната година от гимназиалния етап”, коментира зам.-министър Стаматов. „Всички в законодателството и в изпълнителната власт са на мнение, че 12 клас е реална учебна година и тя трябва да бъде оползотворена максимално”, допълни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.