Пет възлови ремонта се извършват в столицата през летните месеци

Пет възлови ремонта се извършват в София през летните месеци. Това са улиците „Богатица“, „Козлодуй“ и „Обиколна“, и булевардите „Черни връх“ и „Владимир Вазов“. Дончо Барбалов, зам.-кмет по транспорт и финанси на Столична община заяви, че ул. „Богатица“ в кв. „Лозенец“ е малка, но много важна улица за живеещите в района. Ремонтната дейност там е свързана с подземна инфраструктура – канализация, водоснабдяване, колектор на „Топлофикация“. Предвижда се улицата да придобие един абсолютно обновен вид с тротоари, осветление, неща, които в момента липсват“, обясни Дончо Барбалов, цитиран от "Фокус".

Вторият много важен обект, по който в момента се работи, е бул. „Черни връх“. „След разширението вече ще имаме една много по-облекчена връзка с Околовръстното шосе. Към края на годината този ремонт трябва да приключи, там също има много подземна инфраструктура, голям канал, газоснабдяване, електрическа мрежа, така че има доста неща, които трябва да се свършат“, поясни зам.-кметът.

Дончо Барбалов допълни, че миналата събота е започнал ремонта на ул. „Козлодуй“, където се подменя трамвайното трасе, а пътното платно ще бъде изцяло реновирано. Планирано е основните ремонти е да приключат до есента, за да може да се облекчи трафикът. Тази година Столичната община е предвидила повече пари за ремонти на вътрешнокварталните улици, каза още зам.-кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини