Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Даниел Митов: Законът ще победи тероризма, а дипломацията – военните конфликти

Законът ще победи тероризма, а дипломацията – военните конфликти. Знам, че българската дипломатическа служба – като част от европейската дипломация, подхожда със същата отговорност и спрямо актуалните премеждия, които стоят пред нашия модерен и цивилизован свят.

Това заявява външният министър Даниел Митов в обръщението си към дипломатите от МВнР по повод Деня на българската дипломатическа служба, публикувано на сайта на министерството.

Той благодари на дипломатите, които мотивирано и професионално, защитават националния интерес на България. Според Митов именно националният интерес на страната е тази константа, която позволява да запазим равновесие в променливите процеси на международните отношения.

„Евроатлантическите ценности са най-прекият път за постигането на добър жизнен стандарт за българина и за неговото равноправно участие в интеграционните процеси на континента. Посредством сътрудничеството си в интернационални формати като ЕС и НАТО ние увеличаваме механизмите за осъществяването на българските интереси, както и хоризонтите пред тях“, посочва Митов.

Той е категоричен, че въпреки някои рискове, които се генерират в геостратегическото съседство на континента, Европа ще продължи по пътя на интеграцията и обединението.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.