Даниел Митов: Законът ще победи тероризма, а дипломацията – военните конфликти

Законът ще победи тероризма, а дипломацията – военните конфликти. Знам, че българската дипломатическа служба – като част от европейската дипломация, подхожда със същата отговорност и спрямо актуалните премеждия, които стоят пред нашия модерен и цивилизован свят.

Това заявява външният министър Даниел Митов в обръщението си към дипломатите от МВнР по повод Деня на българската дипломатическа служба, публикувано на сайта на министерството.

Той благодари на дипломатите, които мотивирано и професионално, защитават националния интерес на България. Според Митов именно националният интерес на страната е тази константа, която позволява да запазим равновесие в променливите процеси на международните отношения.

„Евроатлантическите ценности са най-прекият път за постигането на добър жизнен стандарт за българина и за неговото равноправно участие в интеграционните процеси на континента. Посредством сътрудничеството си в интернационални формати като ЕС и НАТО ние увеличаваме механизмите за осъществяването на българските интереси, както и хоризонтите пред тях“, посочва Митов.

Той е категоричен, че въпреки някои рискове, които се генерират в геостратегическото съседство на континента, Европа ще продължи по пътя на интеграцията и обединението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика