Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Даниел Митов: Законът ще победи тероризма, а дипломацията – военните конфликти

Законът ще победи тероризма, а дипломацията – военните конфликти. Знам, че българската дипломатическа служба – като част от европейската дипломация, подхожда със същата отговорност и спрямо актуалните премеждия, които стоят пред нашия модерен и цивилизован свят.

Това заявява външният министър Даниел Митов в обръщението си към дипломатите от МВнР по повод Деня на българската дипломатическа служба, публикувано на сайта на министерството.

Той благодари на дипломатите, които мотивирано и професионално, защитават националния интерес на България. Според Митов именно националният интерес на страната е тази константа, която позволява да запазим равновесие в променливите процеси на международните отношения.

„Евроатлантическите ценности са най-прекият път за постигането на добър жизнен стандарт за българина и за неговото равноправно участие в интеграционните процеси на континента. Посредством сътрудничеството си в интернационални формати като ЕС и НАТО ние увеличаваме механизмите за осъществяването на българските интереси, както и хоризонтите пред тях“, посочва Митов.

Той е категоричен, че въпреки някои рискове, които се генерират в геостратегическото съседство на континента, Европа ще продължи по пътя на интеграцията и обединението.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.